I Gold of Sweden Plain Collection hittar du ett fint utbud av släta ringar. Vi tillverkar alla våra ringar i Sverige på ett hållbart sätt med enbart återvunnet guld. Vi har stor erfarenhet av hantverk och design och om du inte hittar vad du söker i vår kollektion hjälper vi dig mer än gärna att designa din ring!


Den släta ringen är den mest klassiska av alla ringar och föregångaren till alla andra modeller. Släta ringar helt utan diamanter har genom alla tider varit de överlägset vanligaste förlovningsringarna för både män och kvinnor i Sverige. På senare år har trenden vänt och numera väljer många kvinnor istället en diamantring, men släta ringar är och förblir ett klassiskt och stilrent alternativ för den som tycker om det rena och enkla. Letar du efter ringar med diamanter i? Då har vi ringar som alliansringar, förlovningsringar, vigselringar, trestensringar, solitärringar, haloringar och sidostensringar som hade passat perfekt!

Vilken guldfärg ska jag välja på min släta ring?

Alla våra ringar tillverkas av 100% återvunnet guld och vi erbjuder som standardval rödguld, vitguld, roséguld och palladium i våra släta ringar. Men vill du ha en ring i gulguld ordnar vi självklart även det. Känn efter vilken färg du trivs bäst i och vilken metall du brukar bära på andra smycken. När det gäller förlovnings eller vigselringar känns det för vissa par viktigt att välja samma metall. Visst kan det vara fint och enhetligt men låt inte det styra, det viktigaste i slutändan är ändå att du väljer den guldfärg som du trivs bäst i eftersom ringen är tänkt att bäras varje dag under många år.

Vilken storlek ska jag välja på ringarna?

Vi skickar er gärna ett gratis ringmått så att ni kan mäta hemma i lugn och ro. Tänk på att fingrarnas storlek kan variera under dagen och även påverkas av värme och kyla så prova gärna vid flera tillfällen. En bra regel att ha i åtanke är att ju bredare ring du väljer desto lösare kan den sitta för att du lätt ska kunna trä den över knogen och inte få problem av att den klämmer och att det blir för tätt under ringen mot huden. En tunn ring däremot går lättare att trä av och på och upplevs mer sällan bli för tät mot huden. Skulle det bli fel så är det dock ingen fara, hos Gold of Sweden ingår alltid en gratis storleksändring.

Vilka modeller finns av släta ringar?

I Gold of Sweden Plain Collection hittar du ett urval släta ringar som är klassiska och tidlösa men ändå med en variation så du kan hitta en personlig favorit. Faller du för en modell med väldigt raka kanter eller vill du istället ha en ring med mjuka, runda former eller något mitt emellan? Valet är ditt och det bästa är att prova ett par olika modeller för att se vad som känns rätt. När du valt modell behöver du ta ställning till vilka mått du vill ha på din ring. Här är det viktigt att redan nu tänka på vad du eventuellt vill kombinera din släta ring med i framtiden. Det kan t.ex. vara svårt att kombinera en väldigt hög slät ring med t.ex. en alliansring. En låg ring upplevs ofta väldigt bekväm på fingret tillskillnad mot en hög ring som kan kännas något obekväm i början. Detta brukar dock vara en vanesak och många, speciellt män brukar föredra en ring med lite mer tyngd i. Som standardval erbjuder Gold of Sweden traditionell blank eller matt yta på våra släta ringar. Önskar du ett annat utseende t.ex. borstad eller hamrad yta eller kanske en text på ovansidan av ringen ordnar vi självklart detta!

Vad matchar jag min släta guldring med?

En slät ring kan bäras ensam på valfritt finger som ett stilrent smycke. När du som kvinna bär en slät ring som förlovningsring kan det vara fint att kombinera med en alliansring eller en solitärring. Tillhör du de som vill att det ska skimra och glittra mycket så väljer du att kombinera med en sidostensring som har både en centersten och småstenar i skenan. Som man kan du matcha din släta ring med t.ex. en liknande slät modell men med smalare skena, kanske med matt yta? Eller så matchar du med en slät modell med en nedsänkt liten ädelsten i, en färglös eller svart diamant eller varför inte en grön smaragd?

Kan jag gravera något i mina släta ringar?

När ni köper era ringar hos Gold of Sweden ingår alltid gratis gravyr om ni önskar. Välj på rak eller kursiv text. När det gäller gravyr i förlovnings och vigselringar är det absolut vanligaste att skriva namn och datum men självklart finns det möjlighet att vara mer personlig, kanske ett smeknamn en plats eller en sångtext? Det är bara fantasin och utrymmet i ringarna som sätter gränserna.

Kan jag skicka in eget guld som betalning av ringarna?

Om du har eget guld går det fint att skicka in det till oss för återvinning och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya ring. Det kan därför göra stor skillnad prismässigt att använda sitt eget guld vid köp av nya släta ringar hos oss. För oss på Gold of Sweden känns det viktigt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och spara på jordens resurser och minska påverkan på miljön så långt som möjligt.

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr