Hos Gold of Sweden finns ett stort urval vigselringar, eller bröllopsringar som det också kallas, av olika modeller. Alla våra ringar är hållbart tillverkade i Sverige av 100% återvunnet guld och du väljer själv om du vill ha naturliga eller labbodlade diamanter i din vigselring. Om du inte hittar den perfekta ringen i någon av våra kollektioner går det även fint att designa sin egen vigselring tillsammans med oss!

Av tradition är det vanligast att enbart kvinnan kompletterar med en vigselring vid bröllopet men vi ser också att en del män väljer att ha en andra ring tillsammans med förlovningsringen, eller att vänta med att skaffa sin ring till vigseln. Vi har även en fantastisk kollektion av förlovningsringar som passar perfekt till våra vigselringar!

Vilken ringmodell ska jag välja som vigselring?

Beroende på vilken typ av ring man har som förlovningsring kan det vara lite olika vilken modell man väljer som vigselring. Har du till exempel en solitärring som förlovningsring är det populärt att kombinera med en alliansring. Om du har en alliansring eller en slät ring sedan tidigare vill du kanske matcha med en solitär, trestensring eller sidostensring.

Hur matchar jag vigselringen med förlovningsringen?

Oftast har man redan en förlovningsring när man tittar efter en passande vigselring och man vill kanske då att de båda ringarna ska matcha varandra i höjd och profil. Om det behövs kan vi då modifiera någon av våra ringar efter era önskemål, fråga oss gärna om hjälp och råd!

Vilken storlek ska vi välja på vigselringarna?

Om ni känner er tveksamma på storleken går det fint att beställa ett kostnadsfritt storleksmått av oss. Vi erbjuder dessutom alltid en gratis storleksjustering om det skulle råka bli fel!

Kan jag designa min egen vigselring?

Vi hjälper gärna till att förverkliga din designidé, kanske har du sett en bild på en vigselring som du tycker om eller kanske vill du modifiera någon av de modeller som finns i vår kollektion. Kontakta oss gärna för kostnadsfri offert!

Ska jag välja labbodlade eller naturliga diamanter till ringen?

Om man föredrar naturliga eller labbodlade diamanter är väldigt individuellt. Många upplever att tjusningen med en diamant är just att den bildats under jordskorpan för miljoner år sedan och väljer därför en naturlig diamant. Andra upplever det viktigast att göra ett så hållbart val som möjligt vilket gör den labbodlade diamanten till ett intressant alternativ med lågt koldioxidavtryck och minimal inverkan på vår miljö. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna 20-50%  lägre jämfört med naturliga diamanter vilket givetvis också kan påverka valet! Vi hälper dig så klart att välja passande diamanter till din vigselring.

Hur ska jag bära min vigselring?

För många känns det mest naturligt att bära vigselringen ytterst eftersom man trär på den på fingret efter förlovningsringen, men det finns också en tradition som säger att vigselringen ska bäras innerst, närmast hjärtat. Vår uppfattning är att man kan känna sig helt fri att välja det man tycker känns bäst beroende på  vilka ringar man har.

Kan jag använda eget guld som betalning till ringarna?

Det går fint att skicka in eget guld för återvinning till oss och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya vigselring. Detta innebär i praktiken att det kan göra stor skillnad i pris att använda sitt eget guld vid köp av nya ringar hos oss, detta är vårt sätt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och tillsammans med oss spara på jordens resurser.

Vad brukar man gravera i vigselringen?

Det vanligaste är att man graverar in bådas namn och datumet för vigseln men det är självklart upp till var och en vad man vill gravera, utrymmet i ringen är enda begränsningen! Om man som man har en förlovningsring sedan tidigare och väljer att inte komplettera med en vigselring brukar man ofta lägga till datumet för vigseln i denna.


Dags att köpa vigselring?

En vigselring är tänkt att bäras under resten av livet och det är givetvis viktigt att det känns rätt. Vi hjälper dig gärna på vägen för att hitta rätt ringmodell, tveka inte att höra av dig med frågor och funderingar. Om du vill prova några av våra ringar hemma går det fint att beställa ett kostnadsfritt hemlån, detta är en väldigt uppskattad tjänst och ett bra och roligt sätt att starta processen att hitta sin drömring!

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr