Behöver du hjälp?
Kontakta oss när som helst på info@goldofsweden.com

Material & ytskiktEftersom rent guld är för mjukt för tillverkning av smycken, blandas det med andra metaller för att få olika typer av legeringar. Alla ringar hos Gold of Sweden tillverkas i 18 karat, vilket innebär 75% rent guld och 25% andra metaller som tex koppar och silver.

Vi använder återvunna metaller och bidrar på så sätt till att minska den globala efterfrågan på nybrutna metaller och de påfrestningar detta innebär för miljön. Kvaliteten på vårt återvunna guld är precis den samma som för nybrutet guld men processen kräver enbart en bråkdel av de resurser som går åt vid gruvdrift, ett hållbart och självklart val enligt oss.

Som standard erbjuder vi rödguld, vitguld och roséguld, men önskar du en ring i en annan färg som tex gulguld så ordnar vi självklart detta. Våra släta ringar går även att få i Palladium. Kontakta oss för mer information och prisuppgifter.

18 K RÖDGULD

Vi arbetar med svenskt rödguld, detta har en lite rödare färg än EU-guld eller gulguld som är vanligt i övriga Europa. Vårt rödguld består av 75% finguld, 8-9% silver och 16-17% koppar.

18 K VITGULD

Vårt vitguld består av 75% finguld, 16% palladium samt en blandning av silver, koppar och zink. Som standard är alla våra vitguldsringar rodierade, vilket innebär att de doppats i ett bad av rodium för att få en vitare yta. Denna beläggning slits bort med tiden och man kan därför behöva rodiera om sin ring efter en tid. Självklart kan du även få din ring utan rodiering om du önskar det, men den har då en något gråare ton.

18 K ROSÉGULD

Vårt roséguld består av 75% finguld, 20-21% koppar och 4-5% silver. Det förekommer olika blandningar i olika länder vilket gör att en ring i roséguld inte alltid helt matchar ett annat smycke av roséguld.YTSKIKT

För våra släta ringar kan man som standard välja mellan blankt eller matt ytskikt. Vårt matta ytskikt är vad som brukar kallas Rosenholmsmatt. Önskas någon annan typ av ytskikt som tex diamantborstad eller hamrad yta så ordnar vi självklart detta.

Det man ska vara medveten om när det gäller olika typer av ytskikt är att ytan slits med tiden och behöver göras om med jämna mellanrum för att behålla sitt ursprungliga utseende.

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr