Hos Gold of Sweden har vi ett stort utbud av förlovningsringar av olika modeller. Alla våra ringar är hållbart tillverkade i Sverige av 100% återvunnet guld och du väljer själv om du vill ha naturliga eller labbodlade diamanter i din förlovningsring. Skulle ni inte hitta den perfekta ringen i någon av våra kollektioner går det även fint att designa sin egen förlovningsring tillsammans med oss!

I Sverige var det tidigare vanligast att välja släta guldringar som förlovningsringar men vi ser nu att trenden vänder och att allt fler väljer en diamantring. Många väljer en solitärring som förlovningsring för att sedan kombinera den med en alliansring som vigselring men det finns inget som är rätt och fel - det viktiga är att välja ringar som känns rätt och som man kommer trivas med att bära varje dag.

Vilken ring ska jag välja som förlovningsring?

Det finns inget rätt eller fel här, känn er fria att välja den typ av ringar ni tycker om. Slätar ringar eller diamantringar med en eller flera stenar - det är helt upp till er hur förlovningsringarna ska se ut! Tänk gärna redan nu en tanke på hur ni vill kombinera med en eventuell framtida vigselring, om man tex vill att ringarna ska kunna ligga tätt ihop, ha samma höjd eller på annat sätt matcha varandra.

Vilken storlek ska vi välja på ringarna?

Om ni känner er tveksamma på storleken går det fint att beställa ett kostnadsfritt storleksmått av oss. Vi erbjuder dessutom alltid en gratis storleksjustering om det skulle råka bli fel! Vi hjälper er att få de förlovningsringarna ni alltid önskat er!

Vågar jag överraska min partner med en förlovningsring?

Vissa tycker att det är romantiskt att bli överraskad medans andra helst vill välja ringen själv, du känner säkert din partner bäst! Ett alternativ kan också vara att låna hem en attrapp av någon av våra ringar och använda denna vid frieriet för att sedan beställa era förlovningsringar tillsammans. Om du ändå väljer att överraska med den äkta förlovningsringen kan det vara tryggt att veta att vi erbjuder 14 dagar öppet köp.

Kan jag designa min egen förlovningsring?

Vi hjälper gärna till att förverkliga din designidé, kanske har du sett en bild på en förlovningsring som du tycker om eller kanske vill du modifiera någon av de modeller som finns i vår kollektion. Kontakta oss gärna för kostnadsfri offert!

Ska jag välja en labbodlad eller naturlig diamant till ringen?

Om man föredrar naturliga eller labbodlade diamanter är väldigt individuellt. Många upplever att tjusningen med en diamant är just att den bildats under jordskorpan för miljoner år sedan och väljer därför en naturlig diamant. Andra upplever det viktigast att göra ett så hållbart val som möjligt vilket gör den labbodlade diamanten till ett intressant alternativ med lågt koldioxidavtryck och minimal inverkan på vår miljö. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna 20-50% lägre jämfört med naturliga diamanter vilket givetvis också kan påverka valet! Vi hjälper er att välja rätt diamant till din förlovningsring.

Hur väljer jag rätt diamant till min förlovningsring?

Oavsett om du väljer att köpa någon av våra standarddiamanter eller om du ber om offert på en diamant med en annan kvalitet kan du känna dig trygg med att vi har valt din diamant med omsorg och erfarenhet. Fråga oss gärna om pris på en diamant som ligger strax under någon av de jämna caratvikterna tex 0.95-0.99 Ct om du önskar en diamant på 1.00 Ct, detta kan vara ett bra sätt att komma ner i pris! Vi hjälper er så klart till att välja rätt diamant för era förlovningsringar.

Vilken guldfärg ska vi välja till våra förlovningsringar?

Våra ringar tillverkas av 100 % återvunnet guld i 18K. Som standard erbjuder vi rödguld, vitguld och roséguld, men önskar du en ring i en annan färg som tex gulguld så ordnar vi självklart detta. Våra släta ringar går även att få i Palladium. När man väljer förlovningsring kan det vara bra att tänka på vilka smycken man helst bär i övrigt och vilken metall. Många undrar också om man behöver tänka på att matcha varandras förlovningsringar. Visst kan det kännas fint att välja samma guldfärg, men viktigast är ändå att man trivs med den ring man ska bära varje dag!

Kan jag använda eget guld som betalning till förlovningsringarna?

Det går fint att skicka in eget guld för återvinning till era förlovningsringar och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya ring. Detta innebär i praktiken att det kan göra stor skillnad i pris att använda sitt eget guld vid köp av nya ringar hos oss, detta är vårt sätt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och tillsammans med oss spara på jordens resurser.

Vad ska vi välja för gravyr i våra förlovningsringar?

Det vanligaste är att man graverar in sin partners namn och datumet för förlovningen men det är självklart upp till var och en vad man vill gravera, utrymmet i ringen är enda begränsningen!

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr