Söker du en sidostensring så har vi flera populära modeller att välja på hos Gold of Sweden. Alla våra ringar är hållbart tillverkade i Sverige och vi använder oss enbart av återvunnet guld. Vi har stor erfarenhet av hantverk, design och diamanter och hjälper dig mer än gärna att hitta din drömring i någon av våra kollektioner eller designa en ring utifrån dina önskemål.


En sidostensring är en ring med en rad av flera små diamanter i skenan på vardera sida av centerstenen. Denna ringmodell har kommit att bli alltmer populär de senaste åren och är en lyxig utmanare till den enklare och mer klassiska solitärringen som endast har en infattad sten i en enkel skena. Sidostensringen är det perfekta valet för dig som söker det lilla extra!

Vad finns det för modeller av sidostensringar?

Sidostensringar finns i en mängd olika modeller och utföranden. Det absolut vanligaste är en infattad brilliantslipad rund centersten med brilliantslipade runda diamanter i skenan. Men du kan också välja en centersten med annan form t.ex. princesslipad, smaragdslipad eller oval. Vilken fattning stenen sitter i påverkar om den får ett romantiskt eller mer modernt uttryck. Vad gäller skenan kan den vara rak, avsmalnad eller ha en arbetad form. Likaså kan stenarna i skenan vara infattade på olika sätt, vanligast är med så kallad kloinfattning men de kan även vara infattade med en så kallad faden, kanal eller pavéinfattning.

Vad matchar jag min sidostensring med?

En sidostensring är perfekt att kombinera med en alliansring , hos Gold of Sweden hittar du flera modeller av sidostensringar som har en matchande alliansring att välja till. Många uppskattar att ha liknande typ av infattade stenar i de båda ringarnas skenor, men det är givetvis inte fel att kombinera en sidostensring med en helt annan alliansring tex en smalare eller bredare modell. Ett annat populärt alternativ är att matcha sin sidostensring med en klassisk slät ring. Detta ger en enklare, lite mer ”clean look” och framhäver enligt många sidostensringen bättre. Här har du möjlighet att framhäva din personliga stil. Bara du kan känna vad som är den rätta matchningen för dig!

Kan jag välja en sidostensring som förlovnings eller vigselring?

Självklart kan du välja en sidostensring som förlovnings eller vigselring! De vanligaste modellerna till dessa tillfällen är den släta ringen och solitärringen. Men just därför kanske du vill välja något lite annorlunda och mer personligt? Vilken ringmodell du än väljer är det viktigt att tänka på vad du vill matcha den med i framtiden. De allra flesta av Gold of Swedens sidostensringar är designade för att kunna ligga dikt an en annan slät ring eller alliansring.

Ska jag välja labbodlade eller naturliga diamanter?

När det kommer till valet av diamanter har du möjlighet att välja labbodlade eller naturliga diamanter som alternativ i alla våra ringmodeller. Det är högst individuellt vad man föredrar. För många är charmen med en diamant är just att den bildats i naturen under jordskorpan för miljoner år sedan och föredrar därför en naturlig diamant. För andra känns det viktigt att göra ett hållbart val med ett så litet avtryck på miljön som möjligt och då kan den labbodlade diamanten vara det rätta valet. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna ungefär 20-50% lägre jämfört med naturliga diamanter.

Kan jag välja en moissanit eller färgad ädelsten till min sidostensring?

Om du letar efter ett prisvärt alternativ till diamant går det fint att välja en moissanit till någon av våra sidostensringar.  Moissaniter tillverkas med liknande metoder som labbodlade diamanter och de har stora likheter med diamanter både till utseende och egenskaper men priset är betydligt lägre. Vi erbjuder även safirer, topaser, morganiter, akvamariner och flera andra ädelstenar i olika färger och former, kontakta oss gärna för mer information och prisuppgifter.

Kan jag designa min egen sidostensring?

Vi på Gold of Sweden har hjälpt många kunder att designa sin drömversion av sidostensring. Denna ringmodell är fantastisk att arbeta med eftersom det finns oändligt många möjligheter och kombinationer vad gäller val av centersten, fattning, form på skena och val av sidostenar. Eftersom du dessutom kan välja en färgad ädelsten på centerstenen och/eller i skenan finns det alla möjligheter att få fram en ring som speglar just din unika personlighet och smak!

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr