I Gold of Sweden Diamond Collection finns flera vackra trestensringar. Alla våra ringar är svensktillverkade på ett hållbart sätt och vi använder oss enbart av återvunnet guld. Vi har stor erfarenhet av hantverk, design och diamanter och hjälper dig mer än gärna att hitta din drömring i våra kollektioner eller att designa en ring efter dina önskemål.


En trestensring är en ring med tre stenar infattade bredvid varandra i skenan, vanligtvis en större diamant som centersten med två mindre diamanter på sidorna av denna. Detta är en ringmodell som sticker ut från de mer klassiska modellerna och är ett perfekt val för dig som söker något utöver det vanliga! De tre stenarna i trestensringen har en fin symbolik och sägs representera nuet, det förflutna och framtiden.

Vilka modeller finns att välja på trestensring?

Trestensringar finns i en mängd olika utföranden och variationer. En mycket omtyckt modell är ringen med den klassiska brilliantslipade runda diamanten i mitten omgiven av en brilliantslipad mindre rund diamant på vardera sida. Andra modeller av trestensringar är t.ex. med päronformade eller baguetteslipade diamanter på vardera sida centerstenen. Vissa modeller har även sidostenar infattade i skenan.

Vad kan jag kombinera en trestensring med?

En trestensring är en ring som tar plats och drar blickar till sig. Just därför är den en ring som gärna kan bäras separat på ditt finger. Väljer du att kombinera den med en alliansring får du en kombination som utstrålar exklusivitet, väljer du istället att kombinera din trestensring med en slät ring skapar du en mer klassisk elegant look, valet är ditt!

Passar en trestensring som förlovnings eller vigselring?

Även om trestensringen inte ses som en klassisk förlovnings eller vigselring tycker vi att det är ett utmärkt val! De tre stenarna sägs symbolisera det förflutna, nuet och framtiden, kan det bli mer romantiskt?

Finns det möjlighet att designa sin egen trestensring?

Självklart hjälper vi dig gärna i processen att ta fram din drömmodell av trestensringen! Här har du alla möjligheter att skapa en annorlunda och personlig ring, kanske med en färgad ädelsten i mitten eller med speciella former på diamanterna. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Ska jag välja naturliga eller Labbodlade diamanter?

När det kommer till valet av diamanter har du möjlighet att välja labbodlade eller naturliga diamanter som alternativ i alla våra ringmodeller. Det är högst individuellt vad man föredrar. Många upplever att charmen med en diamant är just att den bildats i naturen under jordskorpan för miljoner år sedan och föredrar därför en naturlig diamant. För andra känns det viktigt att göra ett hållbart val med så litet avtryck på miljön som möjligt och då kan den labbodlade diamanten vara det rätta valet. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna ungefär 20-50% lägre jämfört med naturliga diamanter.

Kan jag välja moissaniter eller andra ädelstenar till min trestensring?

Om du letar efter ett prisvärt alternativ till diamanter går det fint att välja moissaniter till någon av våra trestensringar.  Moissaniter tillverkas med liknande metoder som labbodlade diamanter och de har stora likheter med diamanter både till utseende och egenskaper men priset är betydligt lägre. Vi erbjuder även safirer, topaser, morganiter, akvamariner och flera andra ädelstenar i olika färger och former, kontakta oss gärna för mer information och prisuppgifter.

Kan jag använda eget guld som betalning till min ring?

Det går fint att skicka in eget guld för återvinning till oss och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya ring. Detta innebär i praktiken att det kan göra stor skillnad i pris att använda sitt eget guld vid köp av nya ringar hos oss, detta är vårt sätt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och tillsammans med oss spara på jordens resurser.

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr