I Gold of Sweden Diamond Collection finns ett stort utbud av alliansringar i olika modeller. Vi tillverkar våra ringar i Sverige av 100% återvunnet guld och du väljer själv om du vill ha naturliga eller labbodlade diamanter i din ring. Skulle du inte hitta den alliansring du söker i vår kollektion går det även fint att designa sin egen ring tillsammans med oss!

Alliansringen är en ring med diamanter infattade i hela eller delar av skenan. Den symboliserar det eviga bandet, alliansen, mellan två personer och den är väldigt populär som både förlovningsring och vigselring. En alliansring går att kombinera med i stort sett alla övriga ringmodeller, många väljer att bära den tillsammans med en solitärring eller en matchande sidostensring men det går också fint att kombinera den med en slät ring.

Vad innebär halvallians och helallians?

En alliansring kan ha stenar runt hela eller delar av ringskenan, när stenarna går hela vägen runt kallas det helallians och när de täcker halva skenan kallas det halvallians. Det vanligaste är att man vill att stenarna täcker den del av ringen som syns uppifrån och de flesta av våra alliansringar är halvallians, några modeller med större stenar har stenar som täcker mindre än halva skenan och ett fåtal modeller finns att välja som 3/4-allians. Om du önskar någon av våra ringmodeller som helallians säg bara till så tar vi fram ett prisförslag, man ska dock vara medveten om att det inte går att storleksändra en ring med stenar hela vägen runt skenan.

Kan jag designa min egen ring?

Vi hjälper gärna till att förverkliga din designidé, kanske har du sett en bild på en ring som du tycker om eller kanske vill du modifiera någon av de modeller som finns i vår kollektion. Kontakta oss gärna för kostnadsfri offert!

Ska jag välja en labbodlade eller naturliga diamanter till min alliansring?

Om man föredrar naturliga eller labbodlade diamanter är väldigt individuellt. Många upplever att tjusningen med en diamant är just att den bildats under jordskorpan för miljoner år sedan och väljer därför en naturlig diamant. Andra upplever det viktigast att göra ett så hållbart val som möjligt vilket gör den labbodlade diamanten till ett intressant alternativ med lågt koldioxidavtryck och minimal inverkan på vår miljö. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna 20-50% lägre jämfört med naturliga diamanter vilket givetvis också kan påverka valet!

Kan jag använda eget guld som betalning till min ring?

Det går fint att skicka in eget guld för återvinning till oss och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya ring. Detta innebär i praktiken att det kan göra stor skillnad i pris att använda sitt eget guld vid köp av nya ringar hos oss, detta är vårt sätt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och tillsammans med oss spara på jordens resurser.

Behöver jag underhålla min alliansring?

Våra ringar är gjorda för att hålla genom hela livet men en diamantring bör alltid hanteras med varsamhet och man ska inte bära den i situationer då den riskerar att repas eller slitas onormalt, till exempel vid trädgårdsarbete, diskning, städning eller träning. Ringar med diamanter bör lämnas in minst en  gång per år för översyn av klor och infattningar, på så vis försäkrar man sig om att alla stenar sitter stabilt och inte lossnar på grund av slitage eller att ringen fått ett slag eller liknande.

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr