Hos Gold of Sweden hittar du ett stort urval av solitärringar och vi är övertygade om att du kan hitta just din favorit! Alla våra ringar tillverkas av 100% återvunnet guld och med hållbar tillverkning i Sverige. Du väljer själv om du önskar en naturlig eller labbodlad diamant i din solitärring.

En solitärring eller enstensring som den också kallas är en ring med en ensam infattad sten. Solitärringen är den mest klassiska modellen av alla diamantringar, det är en ringmodell som låter diamanten stå i fokus och det självklara valet för dig som söker en tidlös och stilren ring. En solitärring kan enligt oss aldrig vara fel, den passar som förlovningsringvigselring eller som den perfekta gåvan! Solitärringen finns i alla prisklasser och det är framförallt storleken på diamanten som avgör priset.

Ska jag välja en solitärring som förlovnings eller vigselring?

I Sverige var det tidigare absolut vanligast att välja släta guldringar som förlovningsringar men vi upplever att trenden vänt och att allt fler väljer solitärringar eller annan diamantring som förlovningsring till henne. Vi tycker att det är viktigt att poängtera att här finns inget rätt eller fel, det är du som bestämmer vad som känns rätt för dig! Kanske väljer du en solitärring som förlovningsring för att sedan kombinera med en slät ring eller en alliansring vid vigseln., kanske känns det mera rätt att göra tvärt om och börja med en alliansring eller en slät ring som förlovningsring för att sedan komplettera med en solitär.

Vad finns det för varianter på solitärringar?

Det absolut populäraste valet av sten solitärringar är en rund brilliantslipad diamant. Men föredrar du en lite mer annorlunda design kan du tex välja en prinsesslipad, kuddslipad eller oval sten som ger ringen ett annat uttryck. När det kommer till fattning kan du välja en fattning med fyra eller sex klor. Sex klor ger ett något bättre stöd för stenen. Fyra klor däremot har enligt många fördelen att framhäva stenen på ett bättre sätt och har ett tillräckligt gott stöd för stenen. Låt helt enkelt din personliga smak avgöra. Detsamma gäller i valet av utformning och design på fattningens uppbyggnad, tilltalas du av en enkel och ren fattning eller av en mer arbetad design? Valet av design påverkar om ringen upplevs romantisk, klassisk eller mer modern. Dras du till ringar med en låg eller hög fattning? Många är rädda för att välja en högre fattning då man tänker att den ska vara i vägen i vardagen, men vår erfarenhet är att detta är en obefogad oro då ringens utformning snabbt brukar bli en vanesak.
 

Ska jag välja en labbodlad eller naturlig diamant till min ring?

Vi upplever att det är väldigt individuellt vad man föredrar för typ av diamant i sin ring. Många upplever att charmen med en diamant är att den bildats i naturen under jordskorpan för miljoner år sedan. För andra känns det viktigare att göra ett så hållbart val som möjligt och då blir den labbodlade diamanten med sitt låga koldioxidavtryck och minimal miljöpåverkan ett intressant alternativ. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna ungefär 20-50% lägre jämfört med de naturliga diamanterna, vilket gör att du kan få en större labbodlad diamant för din budget.

Vilken storlek ska jag välja på diamanten?

Vid valet av storlek på diamant finns det framför allt två aspekter att ta hänsyn till: budget och personlig smak. Föredrar du en stor sten som drar blickarna till sig eller en nättare, mer praktisk modell med en mindre sten. Tanken är förmodligen att du ska bära din ring dagligen under många år så fundera på vad som känns bäst för dig. Oavsett om du väljer att köpa någon av våra standarddiamanter eller om du ber om offert på en diamant med en annan kvalitet kan du känna dig trygg med att vi har valt din diamant med omsorg och erfarenhet. Fråga oss gärna om pris på en diamant som ligger strax under någon av de jämna caratvikterna tex 0.95-0.99 Ct om du önskar en diamant på 1.00 Ct, detta kan vara ett bra sätt att komma ner i pris!

Kan jag välja en moissanit eller färgsten till min solitärring?

Om du letar efter ett prisvärt alternativ till diamant går det fint att välja en moissanit till någon av våra ringar.  Moissaniter tillverkas med liknande metoder som labbodlade diamanter och de har stora likheter med diamanter både till utseende och egenskaper men priset är betydligt lägre. Vi erbjuder även safirer, topaser, morganiter, akvamariner och flera andra ädelstenar i olika färger och former, kontakta oss gärna för mer information och prisuppgifter.

Vilken guldfärg ska jag välja ?

Våra ringar tillverkas av 100% återvunnet guld i 18K. Som standard erbjuder vi rödguld, vitguld och roséguld, men önskar du en ring i en annan färg som tex gulguld så ordnar vi självklart detta. En fördel med att välja rödguld eller roséguld är att man kan gå ner något i graderingen på diamantens färg tex I-J, eftersom diamanten ändå reflekterar färgen av guldet så märks det inte om diamanten har en varmare ton. Om du vill att diamanten ska uppfattas färglös i en vitguldsring rekommenderar vi däremot inte lägre gradering på färg än H, vilket är vår standard.

Vad matchar jag min solitärring med?

Solitärringar är väldigt enkel att matcha med olika släta ringar eller alliansringar. En slät ring ger ett klassiskt och stilrent intryck medan en alliansring passar dig som söker en mer exklusiv känsla. Något att tänka på vilken ring du än väljer att matcha din solitärring med är om de båda ringarna stämmer i höjd och om de har en design som gör att de kan ligga tätt ihop med varandra eller inte. De flesta av Gold of Swedens solitärringar är designade så att de kan ligga dikt an en annan slät ring eller alliansring, vilket många anser är positivt.  

Kan jag designa min egen solitärring?

På Gold of Sweden har vi stor erfarenhet av att arbeta med kunders egen design och vi hjälper dig gärna att utforma din drömring. Kanske har du sett en bild eller har en idé som vi kan arbeta fram tillsammans. Det finns också möjlighet att välja en färgad ädelsten i solitärringen, fråga oss så ger vi dig förslag! Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert!

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr