Hos Gold of Sweden finns ett stort utbud av diamantringar i olika modeller. Alla våra ringar är hållbart tillverkade i Sverige av 100% återvunnet guld och du väljer själv om du vill ha naturliga eller labbodlade diamanter i din ring. Skulle du inte hitta den perfekta diamantringen i vår kollektion går det även fint att designa sin egen förlovningsring tillsammans med oss!

Det finns många olika typer av diamantringar och vi erbjuder såväl solitärringar och alliansringar som trestensringarsidostensringar och haloringar. Om du önskar en annan form eller diamantkvalitet än den som anges som standard tillsammans med våra ringar så går det fint att kontakta oss för prisuppgifter.

Ska jag välja en labbodlad eller naturlig diamant till ringen?

Om man föredrar naturliga eller labbodlade diamanter är väldigt individuellt. Många upplever att tjusningen med en diamant är just att den bildats under jordskorpan för miljoner år sedan och väljer därför en naturlig diamant. Andra upplever det viktigast att göra ett så hållbart val som möjligt vilket gör den labbodlade diamanten till ett intressant alternativ med lågt koldioxidavtryck och minimal inverkan på vår miljö. Prismässigt ligger de labbodlade diamanterna 20-50% lägre jämfört med naturliga diamanter vilket givetvis också kan påverka valet!

Hur väljer jag rätt diamant till min diamantring?

Oavsett om du väljer att köpa någon av våra standarddiamanter eller om du ber om offert på en diamant med en annan kvalitet kan du känna dig trygg med att vi har valt din diamant med omsorg och erfarenhet. Fråga oss gärna om pris på en diamant som ligger strax under någon av de jämna caratvikterna tex 0.95-0.99 Ct om du önskar en diamant på 1.00 Ct, detta kan vara ett bra sätt att komma ner i pris!

Vilken guldfärg ska jag välja ?

Våra ringar tillverkas av 100 % återvunnet guld i 18K. Som standard erbjuder vi rödguld, vitguld och roséguld, men önskar du en diamantring i en annan färg som tex gulguld så ordnar vi självklart detta. En fördel med att välja rödguld eller roséguld är att man kan gå ner något i graderingen på diamantens färg tex I-J, eftersom diamanten ändå reflekterar färgen av guldet så märks det inte om diamanten har en varmare ton. Om du vill att diamanten ska uppfattas färglös i en vitguldsring rekommenderar vi däremot inte lägre gradering på färg än H, vilket är vår standard.

Kan jag designa min egen diamantring?

Vi hjälper gärna till att förverkliga din designidé, kanske har du sett en bild på en diamantring som du tycker om eller kanske vill du modifiera någon av de modeller som finns i vår kollektion. Kontakta oss gärna för kostnadsfri offert!

Kan jag använda eget guld som betalning till min ring?

Det går fint att skicka in eget guld för återvinning för diamantringar och du får dessutom ett högre pris/gram för den mängd guld som motsvarar vikten av din nya ring. Detta innebär i praktiken att det kan göra stor skillnad i pris att använda sitt eget guld vid köp av nya ringar hos oss, detta är vårt sätt att uppmuntra och belöna viljan att återvinna och tillsammans med oss spara på jordens resurser.

Behöver jag underhålla min diamantring?

Våra ringar är gjorda för att hålla genom hela livet men en diamantring bör alltid hanteras med varsamhet och man ska inte bära den i situationer då den riskerar att repas eller slitas onormalt, till exempel vid trädgårdsarbete, diskning, städning eller träning. Ringar med diamanter bör lämnas in minst en gång per år för översyn av klor och infattningar, på så vis försäkrar man sig om att alla stenar sitter stabilt och inte lossnar på grund av slitage eller att diamantringen fått ett slag eller liknande.

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr