Har din drömring en färgad sten?

Om du önskar en färgad sten går det fint att välja någon av våra ringar med en färgad diamant eller en annan vacker ädelsten. Vi erbjuder Safirer, Topaser, Morganiter, Akvamariner och flera andra ädelstenar i olika färger och former. Kanske önskar du en annan färglös ädelsten istället för en diamant, då kan moissanit eller vit safir vara intressanta och prisvärda alternativ.

Olika ädelstenar har olika hårdhet eller reptålighet vilket är viktigt att känna till när man väljer sin sten. Hårdheten mäts enligt Mohs hårdhetsskala som är uppbyggd på 10 mineral som fått varsitt värde från 1-10. Diamant som är det hårdaste materialet har värde 10 på skalan och kan endast repas av en annan diamant. Rubiner och Safirer har värde 9 och Topas ligger på 8. En ädelsten som tex Aquamarin eller Morganit med ett värde på 7,5 kan repas av alla mineral som har ett högre värde, vilket gör att en ring med dessa stenar får bäras med större försiktighet.

Du kan välja att designa en egen ädelstensring tillsammans med oss, eller välj en ring ur Gold of Sweden Diamond Collection med din favoritädelsten eller en kombination av diamanter och färgade stenar. Kontakta oss gärna för mer information och prisuppgifter!

★★★★★Recensioner
Det finns inte fler produkter i din varukorg
Totalt: (inkl. moms) 0,00 kr